Kategorier
Städ

Trappstädning viktigare än vad man tror

Om man ser till de saker som medlemmar – över hela Sverige – i hyres- och bostadsrättsföreningar brukar lista som viktigast för sin egen trivsel så handlar hygienfrågan ganska högt upp. Man kan alltså bortse från hyra, man kan bortse från renoveringsprojekt och man kan istället säga att en avgörande fråga handlar om hur skötseln av fastigheterna ser ut.

Som en enkel förklaring till varför denna punkt anses så viktig är att det hela tiden syns – det vill säga; missköts en trappstädning i Stockholm så kommer medlemmarna också att se detta. Att jämföra med exempelvis energi och källan man har för det – där betalar man som medlem pengar, men man har egentligen ingen aning om vad det är man egentligen betalar för.

Gällande just trappstädning, snöskottning och gräsklippning däremot så är dessa tre detaljer något som hela tiden syns och då de dessutom – speciellt trappstädning – är källor till konflikter så är de väldigt viktiga att sköta om och ta hand om. Hur gör man då för att hitta ett bra företag för sin trappstädning och hur ska man som styrelsemedlem i en bostadsrättsförening i Stockholm tänka gällande denna viktiga punkt?

Hitta rätt städföretag

Om man här säger att det handlar om just en bostadsrättsförening i Stockholm och trappstädning där så har man en fördel då man ska välja städföretag – en fördel som också direkt kan bli en nackdel. Om vi ska förklara detta så handlar det om att det i Stockholm finns så pass många verksamma städfirmor och där de flesta erbjuder tjänsten om trappstädning och genom detta kan man också hitta en sådan inom den budget man har. Det som däremot är svårt är att hitta rätt städfirma.

En så viktig sak sett ur medlemmars perspektiv får helt enkelt inte misskötas och man har inte råd att chansa vid sitt val. Det som gäller här är att man använder sin egen förmåga till att dels göra research och dels att förhandla. Är man medlem i en styrelse eller jobbar med förvaltning till en bostadsrättsförening i Stockholm så kan man alltid använda sig av andra föreningar och deras val av företag för trappstädning. Det vill säga: ta reda på hur andra föreningar – av liknande storlek – löst denna punkt. Kontakta och få en bredare bild, helt enkelt.

Detta är den första punkten och om vi tar oss vidare till nästa – din förmåga att förhandla – så gäller det att ta in olika offerter från de företag som har goda referenser. De här offerterna är nämligen en bra grund för dig att pressa priset nedåt för din trappstädning; ställ företagen i Stockholm mot varandra och välj därefter den som kan erbjuda dig mest valuta för dina pengar. I denna fras om valuta för pengarna så handlar det även om flexibilitet; det företag du anlitar ska kunna komma fler gånger under exempelvis höst och vinter – då det är smutsigare ute – än under sommar och vår och den ska se till att miljökrav och andra viktiga detaljer följs korrekt.

Det viktiga här är alltså att man ser till att trappstädning verkligen sköts – priset får egentligen vara sekundärt. Ibland kan det vara bättre att betala lite extra för att medlemmarna även fortsatt ska vara goda grannar.