Kategorier
Städ

Skolstädning på schemat i Stockholm

På sin första anställnings allra första dag hade hon fått en skolstädning i Stockholm. Hon kände en förväntan och ett pirr över att få lära sig något nytt.

Efter gymnasiet hade hon känt sig säker på vad hon ville ha som sitt första jobb. Medan andra ville ha jobb inom media eller resenäringen, så var hon säker på att det var städning som hon skulle söka jobb inom. Det var något speciellt med städning som hon alltid hade tyckt om. Som att få röra på sig och nöjet över att se hur smutsiga ytor förbyttes mot rena.

Det hade glatt henne att hon fått jobbet på det företag som hon helst hade velat börja hos. Och nu var hon på väg tillsammans med en kollega i Stockholm, för att utföra sitt första uppdrag. En skolstädning. Och det var något som hon speciellt såg fram emot, eftersom hon aldrig hade gjort det förut.

Bokad skolstädning i Stockholm

På vägen till det första uppdraget hade hon frågat ut sin kollega om vad som gäller för en skolstädning i Stockholm. Och det hon fick veta var att städfirman hade fem skolor som de städade enligt ett löpande uppdrag. Men att det fanns lite olika upplägg, då två av skolorna städades på morgonen och de andra tre städades på kvällen.

När de anlände till skolan så fick hon direkt i uppdrag att köra en större städmaskin. Det var något som hon bara hade drömt om och det var med ett leende på läpparna som hon drog igång städningen.