Julsnaps

Allmänt, Bitte Tipsar / Permalink / 0
För ett tag sen fick jag hem detta fina paket med dessa snapsar . Skulle egentligen varit 3 men en klarade inte leveransen . Men det går ju skriva ändå . Kommer upp ett test snart i bloggen . 
(null)

(null)

O.P. Anderson Petronella Julsnaps


Den första november släpptes årets utbud av julsnapsar på Systembolaget. Bland urvalet finns populära O.P. Anderson Julaquavit, den moderna klassikern Prima Julsnaps och årets nyhet – O.P. Anderson Petronella Julsnaps.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps är en snaps med smak av äpple och pomerans som precis som originalprodukten O.P. Anderson Petronella har en lägre alkoholhalt än de traditionella snapsarna.

När vi lanserade O.P. Anderson Petronella såg vi det lite mer som en sommarsnaps, men märkte sedan att den passade väldigt bra till julbordet med sin äppelton och kryddighet. Så tänkte vi - varför inte göra en ännu juligare variant? Jag tog fram ett nytt recept som baserades på Petronella Original som kryddades upp med pomerans och sherry samtidigt som den fått en hint av fatkaraktär vilket passar bra till jul, berättar Jonas Odland, Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

Liksom alla O.P. Andersons produkter är O.P. Anderson Petronella Julsnaps ekologisk. Den kommer i en flaska om 350 ml och har en alkoholhalt på 35 %.

– Alkoholhalten är precis så hög så att den kan möta julbordets feta och smakrika rätter, samtidigt som den är betydligt lägre än de flesta andra snapsar man har på bordet. Det gör att den är mer tillgänglig för den som vanligtvis inte dricker snaps, fortsätter Jonas.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps passar bra till alla julbordets rätter men rekommenderas extra till det småvarma och skinkan liksom de lagrade ostarna. 

Bredvid Petronella Julsnaps på Systembolagets hylla hittas alltså Prima Julsnaps och O.P. Anderson Julaquavit. De tre produkterna kan med fördel ställas på julbordet allihopa och kombineras med de olika rätterna.

– Jag brukar säga att man inte bara ska ha en snaps på julbordet. Till sillen och laxen kan man ha O.P. Anderson Julaquavit, för att sedan gå över till en något rundare snaps till det småvarma, såsom Petronella Julsnaps. Slutligen kan man testa Prima Julsnaps till det söta julgodiset och kolan, då den har en avrundad sötma från dadlar som passar fint till just det, avslutar Jonas Odland.

Årets julsnapsar finns på Systembolaget från den 1 november. 

Produktinformation:

O.P. Anderson Petronella Julsnaps / 350 ml / 149 kr / artikelnr  40596

O.P. Anderson Julaquavit / 500 ml / 209 kr / artikelnr 40071

Prima Julsnaps / 500 ml / 199 kr / artikelnr 86308


/>
Till top