Saturnus släpper nyhet

Allmänt, Bitte Tipsar / Permalink / 0
🎄Idag är det julafton för oss som gillar glögg för idag släpps massor av årets nyheter . Först ut är Saturnus med denna. 

SVENSK VINTER är kanske den mest spännande svenska nyheten inför varmdrycksäsongen 2018/19. En glögg som är en kryddig kärleksaffär mellan svensk ursprungsromantik och stolt hantverkstradition. Friskt fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj toppat med en ofiltrerad ekig maltwhisky direkt från fatet. En stämningshöjare som lämpar sig lika perfekt på julbord och under glöggfester som vid sprakande brasor efter en krispig skiddag i fjällen.

– Glöggen har en angenämt mjuk framtoning, diskret citrus i kombination med glöggkryddor och ett inslag av vanilj, beskriver Mackmyras Master Blender Angela D´Orazio. Whiskyn vi använt är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i vår egen gruva i Bodås.

Svensk Vinter fungerar inte bara som glögg utan har dessutom visat sig ypperlig som basingrediens för innovativa grepp bakom bardisken. I vinter kommer därför ett antal utvalda bartenders runt om i Sverige utmanas att skapa sina personliga versioner av Svensk Vinters egen "glögg-grogg". Varm eller kall efter behag!

"Glögg dricker man väl bara till jul", invänder nu kanske Vän af Ordning. Men faktum är att kopplingen till just denna högtid är förhållandevis ny. I varje fall ur perspektivet att man kryddat vin ända sedan antiken. I slutet av 1800-talet började svenska vinhandlare sälja färdigblandad glögg på flaska. I år firar malmöbaserade familjeföretaget Saturnus 125 års-jubileum som glöggtillverkare. Redan första året 1893 gjorde Saturnus sortiment – som förutom glögg även bestod av likör och sprit–succé och deras glögg har sedan dess vunnit otaliga tester.


(null)


/>
Till top