Årets Julklapp

Allmänt / Permalink / 1
🎄 Ja vad tycker ni om årets julklapp?
Årets julklapp enligt HUI :

Motivering till Årets julklapp 2018

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar har fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlevnaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.

Det återvunna plagget – plagg helt eller delvis tillverkade av återvunna material eller second hand – uppfyller alla tre kriterierna för Årets julklapp. Vi lever i en tid där konsumenterna vill handla mer hållbart och detaljhandeln möter upp med nya alternativ.

− Årets julklapp illustrerar hur hållbarhet går från att vara en trend som några konsumenter och företag plockat upp till att bli mer och mer av en hygienfaktor, säger Jonas Arnberg, VD på HUI Research.

 

Jag tycker att julklappen ligger rätt i tiden då vi måste tänka mer på miljön nu! Jag kan tänka mig att ge en julklapp på kläder som är gjort på återvunnet material, men jag har svårt att tänka mig att gå in i en Second Hand butik i Skara och köpa en gammal kofta till min mamma=).

 
#1 - - Lena :

Tycker det är kanon !

/>
Till top