Årets Julkula ifrån UNICEF

Allmänt, Bitte Tipsar, Julpynt / Permalink / 0

För femte året i rad lanserar UNICEF Sverige en unik och handmålad julkula som släpps i begränsad upplaga. Årets julkula pryds av ett motiv av konstnären och barnboksförfattaren Inga Borg som är känd för sina böcker om den lilla osynliga sagofiguren Plupp och vännerna bland djuren i fjällvärlden. 

Den första boken om figuren, ”Plupp och renarna”, gavs ut 1955 och därefter har serien fram till 2005 utökats till hela 24 böcker. Plupp är varken en hon eller han och Inga Borgs tanke var att göra en barnboksfigur som både flickor och pojkar kunde identifiera sig med. Hon belönades med Elsa Beskow-plaketten 1970 för sina berättelser om Plupp och hens vänner.

Den handmålande glaskulan finns till försäljning från och med mitten på oktober på https://unicefbutiken.se/ och kostar 229 kronor. Det går också att köpa årets julkula tillsammans med förra årets julkula (med motiv av Stig Lindberg) för 399 kronor.

I unicefbutiken.se återfinns också andra julklappar för ett gott syfte, till exempel de traditionella julkorten, olika leksaker och spel samt ullfiltar från Klippan. All försäljning sker till förmån för UNICEFs arbete för barns rättigheter och 20 procent av den totala försäljningsintäkten går till UNICEFs verksamhet.

 
/>
Till top