Dessertmästarna tillbaka i tvn

Allmänt / Permalink / 0
Någon som tycker att Dessertmästarnas jul var ett mysigt program sist så kommer säsong 2 nu i kanal 5 den 27 november 20.00
 
 

När det börjar lacka mot jul bjuder dessertmästarjuryn Magnus Johansson, Sebastien Boudet och Roy Fares på tips och inspiration inför årets största godsakshelg. Dessertmästarjuryn gör sina egna tolkningar av julens läckraste godsaker i fyra avsnitt.

I första avsnittet blir det ett julbord med sötsaker från hela världen, där allt från svenska klassiker till franska och libanesiska specialiteter serveras.

I andra avsnittet bläddrar Roy, Magnus och Sebastien i gamla kokböcker och bakar söta svenska julklassiker – men givetvis i sina egna versioner. Det blir bland annat ostkaka med vanilj och myltade hjortron, friterade klenäter, mandelmussla med lingoncurd, en uppochnedvänd brylépudding och massor av gulliga marsipangrisar.

I tredje avsnittet är det dags för julgodis. Sebastien bakar Calissons d'Aix, franskt mandel- och fruktgodis med traditioner som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Magnus gör mintkyssar och den omdiskuterade presentaskfavoriten trillingnöt. Och Roy skapar polkaknäckklubbor och peanutbuttercups.

I fjärde avsnittet är det snart dags för julafton och det är dags att baka det söta till julbordet. Sebastien gör en baba au rhum, Magnus serverar julkulor och Roy bakar en pepparkakscheescake. Det blir också en julig pavlova, eclairer och en massa andra ljuvliga, juliga godsaker
/>
Till top