Chocolate gingerbread cookies

Chocolate gingerbread cookies.
 
Du behöver
125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
0,5 dl råsocker att rulla i
 
Såhär gör du
  1. Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
  2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
  3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
  4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
     

Kommentera här: