Bittes Jul recenserar Småtomtar

Allmänt, Bitte Testar, Julböcker, Sammarbeten / Permalink / 0
Småtomtar och Lill- Nisses nya kompisar.
Av Margareta Rudbo
Illustration Erica Nilsson
Utgiven av Whip Media
 
Har du sett en tomte någon gång? Det finns många sorters tomtar både stora och små. Småtomtar vill inte bo i städer och tätorter. Nej, på landet vill de vara. Där bor också gårdstomtar och hustomtar, skogstomtar och bergstomtar.Margareta Rudbo berättar i boken på ett varmt och mysigt sätt om tomtar av alla dess slag. Med Erica Nilssons illustrationer lyfts berättelsen till liv. En perfekt sagobok för barn 3-6 år.
 
Den lilla hustomten Lillnisse bor på landet med sin familj. Han har många vänner bland andra småtomtar. Bästa kompisarna är gårdstomten Ärtan och skogstomten Tickelina. Lillnisse är ängslig och lite rädd för dem han inte känner. Den här boken handlar om ett spännande möte med några bergstomtar och hur han blir kompis med dem.Detta är andra boken i Margareta Rudbos böcker om småtomtar.
 
Kan verkligen rekomendera dom här böckerna till småbarn i åldern 3-6 år. Söta historier ihop med jättefina bilder. En trevlig lässtund för både vuxen och barn. Vem vill inte veta hur småtomtarna har det?

 
 
 
 
 
/>
Till top