Bittes Jul recenserar Räven och Tomten

Allmänt, Bitte Testar, Bitte Tipsar, Julböcker, Sammarbeten / Permalink / 0
Räven och Tomten utgiven av Rabén Sjögren. Skriven av Astrid Lindgren och illustrerad av Eva Eriksson.
Pris 99 kr Adlibris
 
Dubbel-premiär! Eva Eriksson illustrerar för första gången en text av Astrid Lindgren och texten publiceras för första gången i Sverige!

Precis som med Tomten (bilder av Kitty Crowther), som kom för några år sedan, så skapade Astrid Lindgren på 60-talet en text baserad på ett annat diktverk. Detta är hennes tolkning av Karl-Erik Forsslunds Räven och tomten.

Berättelsen utspelar sig på landet, där Mickel räv smyger sig fram till gården där människorna bor. Inte märker de att han kommer tassande men gårdstomten ser räven. Nu får hönorna se upp, det är dem räven suktar efter. Men tomten håller vakt, och han blidkar den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen satt ut. Låt bli våra höns! förmanar tomten. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten ...

En smula juldramatik suveränt återskapad i bild av Eva Eriksson, som bjuder på magisk julstämning med enastående bilder! En ny klassiker är född!
 
 
 
En söt mysig bok som är en perfekt bok för en liten sagostund med ditt barn i åldern 3-6 år. En kort liten historia där vi får följa räven Mickel och hans möte med tomten. Jättefina bilder i boken.
 
 
 
 
 
 
/>
Till top