Årets Julkort

Allmänt / Permalink / 0
Varje år låter PostNord en utvald konstnär eller formgivare designa årets julkort. Och i år är det Göteborgsbaserade designstudion Atelier Graphique som med sitt egna manér tolkat tre klassiska julmotiv.
 

Bröderna Reinhold fick helt fria händer vilket resulterade i en julbock, en hyacint och en ren. Alla tre motiven i Atelier Graphiques karakteristiska stil och handritade med den avancerade sk stipplingtekniken.

– Vi inspireras av modern estetik och gamla koppartryck från 1500-talet, där små punkter i olika densitet och mönster bildar själva motivet, berättar Johan. Varje illustration på årets julkort är uppbyggt av över 250 000 punkter. Med andra ord, ett otroligt tidskrävande hantverk.

 

PostNords julkort finns på plats i runt 1900 butiker och ombud från 16 november. I samband med det skickas också årets julkortspåse ut till Sveriges 3,6 miljoner hushåll. Även den formgiven av Atelier Graphique.

Lagom till julhandeln passar designstudion dessutom på att lansera ett nytt eget print. Lejonmaneten »LA MÉDUSE No.5«  trycks i en begränsad upplaga om 500 exemplar och kommer att finnas hos exklusivt utvalda inredningsbutiker runt om i världen.

 
/>
Till top