Men Bernst-Gunnar

Allmänt / Permalink / 1
Haha lille Bernst-Gunnar hittar på nya hyss varje dag. Bernst-Gunnar är min robotdammsugare . Och varje dag när jag kommer hem så har gjort något bus. Idag såg det ut såhär .
(null)

Då och Nu

Allmänt / Permalink / 1
Tittade tillbaks lite i bloggen till november 2012 då jag startade denna blogg, senare kom Erica in och har hjälpt till när hon haft lust.
 
Såhär såg första inlägget ut.
 
Hej skriver nu mitt första inlägg i min julblogg. Varför har jag inte kommit på tidigare att ha en julblogg?
Jag som kommer ifrån familjen där min pappa har över 100 tomtar och som tar ledigt från jobbet bara för att få upp alla tomtar.
Min ena syster som lyssnar på jullåtar varje dag ifrån Augusti och som redan kikat på Sunes Jul och Tomten är far till alla barnen.
Min andra syster som redan nu slängt upp adventsljusstaken på sitt rum.
Ja jag har en mamma och bror åxå men dom är inte riktigt lika stora julfreaks som vi andra.
 
Hemma hos mig är jag startklar. Första advent är jag redo att springa ner till fårrådet och ösa fram alla mina julgrejer. Dock sparar jag julgranen till den 23e December.
Jag är ärligt talat rädd för mig själv i år och det har gått så långt att jag även tänker Julpimpa Katten i år.
 
Med tiden kommer det dyka upp en bättre juldesign men krävs lite foto och photoshop först, eller foton och beställd design.
 
Bild ifrån första julen jag och min pojkvän bodde ihop 2009.
 
 
Kul att minnas tillbaks, bara av att se den här bilden ifrån vår första lägenhet, som vi sedan fick flytta ifrån på grund av en vattenskada. Då inlägget skrevs bodde vi i den andra lägenheten. Och idag bor jag och gubbsen i vårat egna hus=)
Men annars är det sig likt, dom jag nämde i min familj är fortfarande lika julgalna=)
 
Hur länge har ni följt bloggen?
 
 
 

Blossa 1917

Allmänt / Permalink / 0

Lagom till advent lanserar Blossa två värmande glöggnyheter. Blossa 1917 är en spritglögg baserad på ett recept från 1917 ur J.D Grönstedts anrika arkiv. Smakerna är återskapade för alla glöggälskare som är nyfikna på hur julen smakade för hundra år sedan. Blossa breddar även sitt ekologiska sortiment med en ny ekologisk vinglögg – för er som önskar en grönare jul i år.

 

 

 

Blossa 1917 - så smakade julen för hundra år sedan

 

Idag dricker vi mest vinglögg eller starkvinsglögg, men under början av 1900-talet var det populärt med spritbaserad glögg. Med Blossa 1917 har Blossas Chief Blender Åsa Orsvärn rest i tiden för att återskapa en spritglögg baserad på cognac istället för vin. Basen i Blossa 1917 utgörs av Grönsteds cognac som är ”förskuren” vilket innebär att man blandar cognac och vodka. Den kompletteras av de klassiska glöggvinerna Tarragona, Moscatel och portvin.

 

- Med Blossa 1917 har jag återvänt till J.D. Grönstedts receptarkiv för att skapa en typ av glögg som var populär vid seklets början men som sedan länge varit försvunnen. Den har en tydlig cognacdoft och smaken är kryddig med tydliga toner av kryddnejlika, russin och pomerans. Genom att låta glöggen vara ofiltrerad får den även en större, fylligare karaktär med en lång eftersmak, precis som julen smakade 1917, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

 

En grönare jul med Blossa Ekologisk Vinglögg

 

Blossa fortsätter att utöka sitt ekologiska sortiment med ett tillskott i glöggfamiljen - Blossa Ekologisk Vinglögg. Den nya vinglöggen innehåller mindre socker än vanlig glögg – cirka 140 gram per liter istället för cirka 190 gram per liter. Den ekologiska glöggen har en alkoholhalt på 10 procent och framställs av fylliga röda och vita viner som sedan smaksätts med Blossas karaktäristiska kryddblandning.

 

- All glögg i Blossafamiljen utgår från det hemliga glöggrecept som har anor från J.D Grönstedts tid. Den nya ekologiska vinglöggen innehåller dock mindre socker än övriga familjemedlemmar, vilket passar de som söker en glögg med lite mindre sötma, men med samma goda smak som karaktäriserar hela Blossafamiljen: rik, fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydliga toner av kryddnejlika, säger Åsa Orsvärn.

 

Blossa 1917 finns i Systembolagets beställningssortiment och har en alkoholhalt på 25 procent. Priset är 169 kronor för 500 ml. Artikelnumret är 82777.

 

Blossa Ekologisk Vinglögg finns på Systembolaget och har en alkoholhalt på 10 procent. Priset är 85 kronor för 750 ml, samt 55 kronor för 375 ml. Artikelnumret är 90168.

 

/>
Till top