Recept Choklad och Kokosrutor

Idag var ju dagen jag skulle ge mig på att baka för första gången den här säsongen. Tänkte baka 2 saker men den ena ligger i frysen och ska gotta sig så den kommer upp i morgon.
 
Recept
Choklad och Kokosrutor
  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao av god kvalitet 
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • ¾ dl matlagningsgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna

Toscasmet

  1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. 
  2. Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
 
Kanske inte dom bästa bilderna men jag kan typ inte baka=)

Kommentarer:

1 Sofies julblogg:

Sådana gjorde jag igår, så gott!

Kommentera här: