Novemberutmaningen del 28

Novemberutmaning / Permalink / 3
Firar du jul pga jesus födelse eller för tradition?
 
Självklart för jesus födelse..... Hahah hahahaha fan heller. Jesus är lika verklig för mig som påskharen eller tandfen.. jädra hittepå!!
Firar jul för tradition och för att de är mysigt. Nämns inget om jesus eller religion på våra jular.
 
 
 
#1 - - Helena:

Hej Bitte! Blir lite ledsen när jag inte hittade en enda novemberutmanin 28 som firar Jesus. Tur att han älskar oss alla och inte dömer oss för att de flesta verkar ha vänt ryggen åt vår kristna tro. Hittepå.... ja alla har rätt till att tro eller inte. Men någonstans hoppas jag att människor kommer att inse att vi alla är mirakel och att det finns en god högre makt som bara vill oss väl. Tänk bara på hur fantastiskt det är att vi finns och att det inte finns någon annan förklaring än att någon skapat allt detta. Hur annars kan man förklara att liv finns? Och att vi alla har en inbyggd känsla för rätt och fel? Många jag pratat med säger att det är naturen och evolutionen vi kommer från, men i alla fall jag tänker att det inte räcker som förklaring att allt bara är en slump. Hur började allt isåfall? Inget kan ju komma ur ingenting. Hoppas du en dag kan hitta en tro. Kram och God Jul

Svar: För de första är de ERICA som skriver novemberutmaningen inte systrami. Så hon ska inte få skit för mina tankar kring jesus, oavsett vad hon tycker!För de andra behöver folk inte tycka som jag.
För de tredje tänker jag inte göra detta till något religiöst käbbel.
Men nu är de så att jag är inte troende, jag tycker religion är värdelös skit som är påhittat av män för män.
Jag är tacksam för att jag finns. Men de tackar jag min mamma och pappa för.

Ren jävla slump låter som grejer. Annars kan vi tacka Asatron, muslimerna, hinduerna, judarna osv osv.
BittesJul

#2 - - Hanna:

Hej!
Jag förstår vad du menar med att du firar jul för traditionen skull, och inte på grund av Jesus. Jag skulle även själv säga att jag inte är särskilt troende, utan firar också mest för traditionen skull. DOCK tycker jag att det är oerhört tråkigt hur du väljer att uttala dig när du svarar på denna frågan. Ett simpelt "jag firar för traditionens skull" hade räckt gott och väl. Men istället väljer du att klanka ner på hela alltet med Jesus! Jag tycker att det var extremt dåligt skrivit av dig, då du inte respekterar vad andra tycker överhuvudtaget. Tänker du på hur många människor som är religiösa och som läser din blogg? Om du tycker att religion är ett ämne som enligt dig är nonsens, så tycker jag att du hädanefter kan hålla det för dig själv och inte kränka andra människor. Både blogginlägget och sättet du svarade på den andra kommentaren under ditt inlägg får mig att bli lite rädd. Jag trodde vi hade kommit förbi stadiet där man klankar ner på folk som inte tycker exakt likadant. Det tål att nämnas att jag inte brukar vara särskilt PK annars, och är inte heller en gammal surkärring som bara ska klaga på allt. Sanningen är att jag är rätt mycket yngre än dig, och helt enkelt trött på hur offentliga personer gång på gång ska klanka ner på de som inte tycker likadant som dem. Tänk på det till nästa gång.

Svar: Alla får tycka Precis som man vill. Och min syn på religion är såhär och kommer alltid att vara. Om du inte delar min uppfattning kring de är det inte mina bekymmer.Jag klankar inte ner på någon alla får tycka Precis som dom vill. INGEN behöver tycka som jag. Ser ingen stanns där jag klankar ner på troende eller försöker få någon till att tycka som jag.
Alla tolkar på sitt sätt. //Erica
BittesJul

#3 - - Sofie:

Läste Hannas och din kommentar. Jag accepterar att du inte tror, men tycker faktiskt att du klankar ner när du skriver "Hahah hahahaha fan heller".
Hur som helst, hoppas du får en trevlig jul!

Svar: Alla tar åt sig för olikaGOD JUL själv
BittesJul

/>
Till top