Ett Paket

Allmänt, Glöggprovning2016, Sammarbeten / Permalink / 0
Ojoj vilket äventyr att få hem årets glögger ifrån Saturnus. Förra året gick ena paketet sönder och iår tappar Postnord bort paketet. Men nu är dom här och redo att testas.
 
Börjar med att presentera alla sorter. Och så kommer glöggerna provas undan för undan.
 
Glögg nr 1
Skånsk Äppelglögg
Årets smaknyhet på Systembolaget bygger precis som Sa­turnus serie Årets Premium, i år med smak av norrländska stoltheten åkerbär, på svenska smaker. Glöggen baseras på ett friskt äppelvin från vackra Österlen. Den skånska äppelglöggen är bärnstensfärgad, varsamt kryddad med kanel, nejlika och pomerans och smakar utsökt till väl­lagrade ostar, salta mandlar och mörk choklad. Avnjutes rykande varm eller frostigt kall med is.
 
Glögg nr 2
Vit Ekologisk Vinglögg
Ännu en KRAV-märkt nyhet för året är en härlig vitvinsglögg gjord på ett fruktigt ekologiskt vin från Italien, varsamt kryddat med juliga smaker som kanel, nejlika och pomerans. Den avnjuts med fördel tillsammans med vällagrade ostar, salta nötter eller andra goda tilltugg som lufttorkad skinka. Glöggen är lika god rykande varm eller frostigt kall med is. Kommer i två flaskstorlekar, klassisk 75 cl och 37,5 cl, perfekt för det mindre hushållet.
 
Glögg nr 3
Röd Ekologisk Vinglögg med mindre socker
En viktig målsättning för Saturnus är att ständigt förnya sig och hitta smaker och sammansättningar som passar alla. För de som föredrar en glögg med lite mindre sötma har man tagit fram en KRAV-märkt röd vinglögg med mindre socker. En bas av fylligt, ekologiskt spanskt vin och juliga toner av nejlika, pomerans och torkade frukter ger den en tydlig vinkaraktär. Serveras rykande varm.
 
Glögg nr 4
Årets Premium med smak av åkerbär
Årets Premium är en exklusiv glöggserie som hämtar inspiration från svensk natur. Förra årets nyhet, Glögg med smak av havtorn, gjorde succé och blev mycket uppskattad. I år har Årets Premium smak av norrländska stoltheten åkerbär som växer i nordliga kusttrakter och fjällmarker. Bärens mustiga smak bildas under sommarmånaderna och ger glöggen en spännande och fyllig karaktär. Servera den rykande varm!
 
Glögg nr 5
Polkagrisglögg
För att skapa årets smaksatta alkoholfria glögg har Saturnus samarbetat med Grenna Polkagriskokeri för att blanda klassisk kryddig glögg med smaken av lite galna och mycket lekfulla polkagrisränder kokade på Amalia Erikssons originalrecept från 1859. Lika god att avnjuta rykande varm som frostigt kall med en isbit!
 
Glögg nr 6
Vår finaste glögg
Vår finaste glögg är en välbalanserad och exklusiv glögg i ny, mindre flaska, perfekt för det mindre hushållet. Den bygger på noga utvalt vin och extrakt framtagna från fikon och russin för extra fyllighet och karaktär, klassiskt kryddad med nejlika, kanel och ingefära. Serveras rykande varm, gärna tillsammans med vällagrad ost, kryddiga pepparkakor och brända mandlar!
 
 
 
 
 
Hur söt är inte polkagrisen med glöggsmak?
/>
Till top