Bokrecension En Förtrollad Jul

 
För femte året i rad kommer adventsboken alla längtar efter - en högläsningsbok i 24 kapitel som räknar ner till julafton. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till jul.

När Yusuf flyttar hem till Martha ställs allt på ända. Först känns allt bara jobbigt, Yusuf är tyst och tråkig och håller sig mest bara för sig själv. Och när han stjäl Marthas hamster och tar med den ut i skogen tappar hon tålamodet helt. Han är nog faktiskt inte riktigt klok! Men allt förändras när Yusuf en dag övertalar Martha att följa med honom ut i skogen. Där väntar en magisk värld och ett uppdrag som bara de kan lösa. Det blir början på en förtrollad jul.

En stark och stämningsfull berättelse om sagans mäktiga kraft skriven av Siri Spont (författare till bland annat Utan djur så dör jag och Emres dagbok), med fantastiska illustrationer av Alexander Janson. En aktuell och spännande adventsberättelse som utspelar sig i julskimrande förortsmiljö och i djupaste skogar.
 
Författare Siri Spont
Förlag Rabén & Sjögren
138 kr men är just nu slutsåld
 
Vad tycker jag
För det första ber jag om ursäkt att denna recension kom så sent då denna ska läsas varje dag fram till jul. Men en miss ifrån mig. Men finns som E-bok hos Adlibris.
Känns som en väldigt aktuell bok om invandrarbarn och barn som nyss flytt ifrån kriget och som kommer till Sverige. Om magiska händelser och platser. Att det inte alltid är lätt med kompisar och syskon. Och längtan efter julen. En trevlig och spännande bok.
 
 
 

Kommentera här: